Drobné a účinné tipy na prípravu mäsa
Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.
Vyhľadávanie
Aktuálne informácie
Začneme pekne prepečením. Ak si stále neviete dať rady s tým, aby bolo mäso nielen šťavnaté ale aj s chrumkavou kôrkou, vyskúšajte pomôcku zberateľky domácich receptov Miriam Štolfovej.
Mäso pri pečení podlievajte horúcou vodou, nikdy nie studenou. Studená voda spôsobí, že mäso stvrdne a nebude také krehké.
Ako by sme mohli nezastaviť sa pri rezňoch. Okrem toho, že ich dobre vyklepeme, môžeme pre lepšiu chuť urobiť aj toto: ak rezne obaľujete v tradičnom trojobale, skúste pridať do rozšľahaného vajíčka lyžicu piva. Povrch trojobalu bude chrumkavý a ľahký.
Na svoje si teraz prídu aj milovníci fašírok. Je totiž rozdiel medzi ťažko identifikovateľnou opečenou zmesou a malými okrúhlymi bochníčkami.
Pridajme do surovej masy pol prášku do pečiva. Prášok ich nadýcha a prípadne môžeme použiť štipku sódy bikarbóny, ktorá nám urobí tú istú službu.
A na záver ešte jedna technická drobnosť: obed bude skôr hotový, keď budete mäso soliť až tesne pred koncom.
Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 30.3.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>