Bolesť hrdla a kašeľ. To nie je v zime nič výnimočné a ak to nie je na lekára, vieme si pomôcť aj sami. Je niekoľko dobrých domácich receptov, začneme maslovým čajom. Ako si ho pripraviť, povie zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.
Dnes zamierime do kuchyne k cesnaku a cibuli. Je to zelenina využívaná vo veľkom, tak verím, že sa vám naše tipy budú hodiť. Ak vás čaká šúpanie veľkého množstva cesnaku, skvelý trik poradí zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.
Občas máme chuť si zamaškrtiť. Čerstvý chlebík s džemom alebo s medom môžeme spestriť aj s čokoládovou nátierkou. Máme pre vás základný recept na vlastnú, domácu. Čo budeme potrebovať povie zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.
Nie všetky bylinky sa dajú mraziť len tak, ako ich vložíme do mraziacej nádobky. Niektoré zhnednú alebo sú po rozmrazení na kašu. Aby sme si nemuseli pamätať, ktoré sú ktoré, máme pre vás dobrý tip na to, ako ich uchovať v mrazničke bez toho, aby prišli o svoje dobré vlastnosti. Pokračuje zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.
Sú cibule a cibuľky, ktoré z nejakého dôvodu nemožno sušiť. Aj tak si ich môžeme odložiť na zimu. Cibuľu skaramelizujeme a potom ju zamrazíme. Ako na to, povie zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.
Počasie sa tvári takmer jarne, ale ak fúka vietor, alebo sme to celkom neodhadli a vybrali sa von naľahko, môže sa stať, že nás z toho všetkého začne pobolievať hrdlo. Žiadna choroba, len to hrdlo boľavé. Ak nemáme angínu, tak sa z toho vieme dostať aj sami. Zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová pre nás niečo má.