Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Zelenú fazuľku môžeme aj sušiť

Väčšinou zelenú fazuľku zavárame alebo mrazíme. Máme však ešte jednu možnosť. Sušenie fazuľkových strukov je veľmi stará a dobrá forma ich konzervovania. 

... zobraziť viac


Mozoľ a pľuzgier sú dve rozdielne veci

Otlačili vás topánky? Je to nepríjemné, ale dá sa to riešiť. Najprv sa ale zorientujeme v tom, aký je rozdiel medzi mozoľom a pľuzgierom. Zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová:

... zobraziť viac


Ako šijú blondínky + VIDEO

Ak potrebujeme niečo prešiť v rukách  použijeme "steh pre blondínky". Je to obojstranný predný steh, ktorý je jednoduchý, pekný a dostatočne pevný.

... zobraziť viac


Dierka do škrupiny pistácie

Ak si chceme zo škrupín pistáciových orechov urobiť náhrdelník, potrebujeme urobiť dierky. Škrupinky necháme na noc namočené v octe alebo cukrovej vode. Potom ich

... zobraziť viac


Ako nabrúsiť nožnice

Ak máme nožnice tupé, zoberieme hrubšiu ihlu a "postriháme ju" :) Ihlu dáme medzi roztvorené nožnice, nožnicami akoby sme ju strihali. Ihla sa pohybom

... zobraziť viac


Zavárané uhorky

Uhorky pred nakladaním do pohárov niekoľkokrát prepichneme špáradlom, špajdlou alebo hrubou ihlou. Uhorka

... zobraziť viac


Varenie vajec

Pred varením vajce prepichneme ihlou na tupom konci. Pri varení nepraskne.

... zobraziť viac