Inšpirácie pre maškrtníkov

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Ideme maškrtiť. Ak máte chuť na niečo dobré, nemusíte hneď utekať do obchodu. Ako zrecyklovať staršie pečivo, to je tip od zberateľky domácich receptov Miriam Štolfovej.

Ak vám je ľúto staršie pečivo hodiť len tak do koša, pridajte do cestíčka na obaľovanie mäsa alebo zeleniny redší vanilkový puding a poriadne rozmiešajte. Rožky pokrájajte, namočte v cestíčku a vyprážajte na oleji. Môžete ich potom potrieť aj lekvárom.

Táto nečakaná dobrota môže potešiť rovnako ako vylepšenie smotany. Niekedy stačí len malý trik a efektívny výsledok je na svete. Práve tak je to s vanilkovou smotanou. Do obyčajnej smotany na šľahanie vložte na 1-2 hodiny jeden struk vanilky. Získa výbornú arómu, ktorú oceníte v krémoch, či v ovocných šalátoch.

Nie všetci sú na sladké, tak sme našli niečo aj pre tých, ktorí si vedia poriadne užiť grilovačku. Keď sa vám podarí dopestovať väčšie vetvičky rozmarínu, môžete ich použiť na špízy namiesto špajlí. Jedlo krásne prevoňajú, takže na ne napichajte len to, čo k rozmarínu pasuje.

Na záver zúžitkujeme zvyšky horčice na výbornú zálievku. Z horčicových pohárov len veľmi ťažko dostanete všetku horčicu bez toho, aby vám z nej neostali aj zvyšky. Pohár však nevyhadzujte, ani neumývajte, len do neho vlejte ocot a pridajte obľúbené korenie. Dobre premiešajte, nechajte odstáť a máte chutnú zálievku.

V pondelok si budeme zohrievať nohy. 

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 27.1.2017. V audio podobe si vypočujete tu >>>