Rady pri pečení

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Koľko dobrých rád ste pri pečení prebrali od svojej mamy? A tá zas od tej svojej? To sú tie pravé tipy, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Niektoré z nich nám ponúkne aj zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.

Začíname hrozienkami. Pred pečením hrozienka preberieme a zalejeme horúcou vodou. Necháme chvíľu odstáť, aby zväčšili objem. Potom necháme odkvapkať. Pre lepšiu chuť môžeme namočiť do rumu, necháme odstáť a odkvapkáme. Rum môžeme nahradiť aj kúpenou arómou.

Ak nechcete, aby vám to, čo dáte do koláča spadlo na spodok cesta, stačí, keď to obalíte. Aby hrozienka (aj ovocie) v koláči neklesali na dno, obalíme ich v hrubej múke, strúhanke, alebo mletom cukre.

Spomeniete si ešte na to, keď ste šľahali svoj prvý sneh z bielkov? To bolo starostí, či sa to podarí. Aj keď dnes už asi máte svoj osvedčené postupy, môžete vyskúšať aj tento: sneh z bielkov bude pevnejší, ak pred šľahaním pridáme na každé vajce jednu lyžičku vody.

Ak pridáme aj štipku soli, sneh nebude rednúť. Aby bol sneh nadýchaný, musíme ho šľahať v širokej nádobe, nie vysokej.

Od zajtra sa budeme venovať roztrhnutým silónkam. Neverili by ste, na čo všetko sa dajú použiť. 

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 26.4.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>