Odmrazovanie mrazničky pomocou teplej vody či soli

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Pokiaľ nemá vaša mraznička schopnosť odmraziť sa sama, musíme priložiť ruku k dielu. Aby sme pri mrazničke neprestáli pol dňa, skúsime si to urýchliť. Zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová začne klasikou:

Rýchlejšie odmrazenie dosiahneme, keď do vypnutej mrazničky vložíme misku s teplou vodou (nie vriacou). Podľa potreby môžeme vodu niekoľkokrát vymeniť. Námraza sa potom ľahko odlupuje po veľkých kusoch.

Ak máte chuť vyskúšať aj niečo menej tradičné, skúste si to všetko riadne osoliť.

Druhý spôsob, ako urýchliť rozmrazovanie je, že ľadovú námrazu posypeme soľou alebo pretrieme soľným roztokom. Počkáme 5-10 minút a ak treba, tak posypeme ešte jednou vrstvou.

Skúsenejší nadšenci ekologického čistenia vedia, že im urobí výbornú službu ocot. A tak je to aj v tomto prípade. Po rozmrazení mrazničky ju umyjeme teplou vodou a octom. Ocot pomáha odstrániť nepríjemný zápach, ktorý je pre mrazničku typický. Potom necháme mrazničku dobre vysušiť, inak by sa v nej mohla uchytiť plieseň.

Rovnako postupujeme aj pri chladničke. Po octe môžete na chladničku skúsiť ešte jeden voňavejší tip. Ak chceme, aby chladnička zostala dlho voňavá, vložíme do nej rozkrojené jablko, ktoré neutralizuje pachy. Môžete tak urobiť po čistení octom alebo aj počas riadnej chladničkovej prevádzky. 

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 4.4.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>