Kulinársky mix

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Pokračujeme v malom kuchynsko-kulinárskom mixe. Dnes  budeme vylepšovať polievku aj zdokonaľovať prílohy. A to samozrejme nie je všetko. Prvý tip zberateľky domácich receptov Miriam Štolfovej sa týka hamburgerov:

Pri príprave hamburgerov pridajte k mäsu aj trochu strúhanky. Vďaka strúhanke sa hamburgery nebudú počas pečenia rozpadať. To isté platí aj pre sekanú.

Nasledujúca rada by vás mohla dostať do kulinárskeho neba. Ak pri varení príloh nahradíte vodu vývarom – zeleninovým alebo mäsovým – získate omnoho lepšie chute.

Nevynecháme ani recept pre odvážnejších. Toto by ste naozaj mohli vyskúšať. Každú polievku dokážete vylepšiť trojuholníčkom mäkkého roztierateľného syra alebo črievkovým syrom.

Na 1-2 lyžice vytlačte trochu syra z črievka, vložte do už uvarenej polievky a len to rozmiešajte. Budete veľmi prekvapení akú skvelú chuť tá polievka získa, ale musí ísť o poctivý tavený syr.

Teraz niečo pre žlčnikárov a tých, ktorým sedí surová cibuľa na žalúdku. Aby ste zmiernili typický zápach a štipľavú chuť surovej cibule, vložte ju do studenej vody s kockami ľadu. To pomôže neutralizovať zlúčeniny síry, ktoré sú zodpovedné za prenikavý zápach aj štipľavú chuť.

Napriek tomu o cibuľovú chuť neprídete a cibuľa bude chutiť úplne rovnako ako pri bežnom postupe. Zajtra sa pozrieme na to, ako prežiť horúčavy v pohode a bez ujmy.

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 28.7.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>