Ako nepotrhať silonky

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Nedávno som vám sľúbila ďalšie tipy, ako využiť roztrhnuté silonky. Jeden mimoriadne zaujímavý ponúka zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová.

Týka sa fotografovania a výslednej fotky. Natiahnite si objektív fotoaparátu do silonky a vytvorte si úplne nový filter – rýchly a lacný. Ak máte ďalšie, pokojne nám ich pošlite na našu emailovú adresu: zručnestručne@rtvs.sk

V tejto časti sa však budeme venovať tomu, ako si silonky neroztrhnúť, resp. čo urobiť, aby nám čo najdlhšie vydržali celé. Nové pančuchy namočíte do studenej tečúcej vody, vložíte do plastového sáčku a na noc uložíte do mrazničky. Na druhý deň pančuchy jednoducho vyberiete a necháte rozmraziť.

Je to rada ako z jedného filmu, v ktorom mala modelka chladničku plnú siloniek a minerálnej vody. Vyzerá to tak, že to má aj logické vysvetlenie.

Mráz dokáže niekoľkonásobne posilniť pevnosť vlákien a spôsobí, že riziko narušenia povrchu sa výrazne zníži. Mínusové teploty v mrazničke zastavia pohyb molekúl, ktoré sa pri izbovej teplote opäť uvoľnia a usporiadajú. A tým sa medzi molekulami zmierni tlak a spolu s ním aj riziko, že sa povrch pančúch poškodí. Pančuchy vydržia v neporušenom stave omnoho dlhšie!

Tak nech vám silonky dlho vydržia a ak doslúžia, rady ako ich využiť aj potom, nájdete v našom archíve. 

 

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 13.5.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>