Ako na hrudky v omáčke a popraskané zemiaky

Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.

Stiahnite si TOP 3

Aktuálne informácie



Malé nehody s ryžou, presolenou polievkou alebo hrudkovou omáčkou nás vedia poriadne nazlostiť. Pripravili sme pre vás mix drobností pri varení, ktorý vám pomôže vyhnúť sa podobným nehodám. Zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová začne omáčkou.

Aby sa smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Druhý spôsob, ako zabrániť hrudkám, používam aj ja a funguje. Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najprv zmiešame s malým množstvom omáčky mimo hrnca, v ktorom varíme, až potom celú zmes vmiešame do zvyšku omáčky.

Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila. Po dobrom jedle môže nasledovať dezert. Ak nepatríte medzi tipy, ktoré dodržiavajú recepty do poslednej bodky, vieme ako upečiete koláč aj bez návodu.

Ak ste predsa len závislí od receptu, tento tip vám pomôže zorientovať sa v tom, či sú všetky množstvá naozaj také, ako sa na dobrý koláč patrí. Upečte perfektný koláč aj bez receptu.

Pred pečením sa uistite, že váha cukru je rovnaká ako váha oleja a váha cukru a oleja je rovnaká ako váha múky a vajec. Pri pečení pridajte do cesta štipku soli, pretože tá podporí sladkú chuť výsledného dezertu.

Ak z nejakého dôvodu považujete popraskanú šupku na zemiakoch za osobnú prehru, aj s tým sa dá niečo urobiť. Aby vám zemiaky varené v šupke nepopraskali, pridajte do vody trochu jablčného octu. Ja som rada, keď popraskajú, pretože potom sa dobre šúpu.

Zajtra budeme vylepšovať polievku a pokúsime sa udržať sekanú a hamburgery pokope.

 

Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 27.7.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>